Godišnja skupština u Baru

U Baru je 14.3.2015.godine udruženje pčelara „PČELA“ održalo svoju godišnji skupštinu posle koje je održano predavanje sa temom „Dvomatično pčelarenje LR košnicom“ a predavač je bio velepčelar Ferid Velagić iz Bosne i Hercegovine.

 

Velagić je vlasnik uzgojno selekcijskog centra „Velagić“, uređivao je i izdavao više godina svoj časopis ‘Matica’, posjeduje više od 350 pčelinjih društava, proizvede oko 3000 matica godišnje, a poslednjih godina je i poznat proizvođač mliječi.

 

Barani su se odlučili za temu „Dvomatično pčelarenje LR košnicom“ istražujući načine da svako pčelinje društvo u pčelinjaku učinimo maksimalno proizvodnim, shvatili smo da je i Dvomatično pčelarenje jedan nezaobilazan alat kojim se pčelar može osigurati da mu društvo bude jako, a time i ekonomski rentabilno. Kako nije svaka matica na pčelinjaku odlična i izuzetna, ovo je način da se pčelar osigura da sezonu/pašu iskoristi dok ne obezbjedi maticu kakvu on želi.

 

Tako su pčelari Bara još jednom zadovoljno proveli svoju godišnju skupštinu. Rezimirali događaje i poslove u protekloj godini, a onda opširno prodiskutovali Program rada za 2015-u. Otvorena su neka nova pitanja, samokritično analizirana  ali i raspoloženo najavljena realizacija par važnih projekata što i karakteriše ovo tradicionalno napredno udruženje sa oko 130 pčelara i 5000 košnica.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *