Upravni odbor donio Odluku o nabavci opreme za proizvodnju pogača

Upravni odbor Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore održao je sjednicu 18.12. ove godine. Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, članovi odbora su raspravljali o nabavci opreme za proizvodnju pogača, što je bila i glavna tema  sjednice.

Nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice,predsjednik Saveza, g Radule Miljanić je informisao članove o aktivnostima koje su prethodile nabavci opreme za proizvodnju pogač. U cilju realizacije ovog programa, Savez je na prošloj sjednici, održanoj 4.11.ove godine formirao komisiju za praćenje programa nabavke opreme za proizvodnju pogača. Zbog obaveza, jedan dio članova ove komisije nije mogao učestvovati u obilasku ponuđača opreme.Iz tog razloga, predsjednik Miljanić  je sa Vladimirom Radulovićem obišao ponuđača  opreme Tehnomatik iz Vrnjačke Banje gdje su sa vlasnikom firme razgovarali o detaljima.

Firma Tehnomatik se bavi proizvodnjom široke lepeze opreme za pakovanje gotovih proizvoda. Što se tiče linija za proizvodnju pogača, Tehnomatik je do sad proizveo petnestak ovih linija širom regiona. Njihova oprema za proizvodnju pogača se sastoji od više sastavnih djelova, poluautomatskog je tipa i radi se od inoxa.

Upravni odbor je jednoglasno donio odluku da se sa firmom Tehnomatik  potpiše Ugovor o nabavci linije za proizvodnju pogača.

Rok za isporuku opreme je mjesec dana nakon potpisivanja Ugovora.

Očekuje se da će Ugovor biti potpisan početkom sedmice.

 

SPOCG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *