Slovenački pčelari u posjeti Crnoj Gori

Savez pčelara Crne Gore bio je domaćin slovenačkim kolegama u studijskoj posjeti koja organizovana od 07-10. septembra ove godine. U posjeti je bilo 50 pčelara na čelu sa predsjednikom Boštjanom Nočom, sekretarom Antonom Tomecom i ostalim kolegama zaposlenim u slovenačkom pčelarskom savezu.

Posjeta je organizovana kao edukativno turistička tura u okviru koje smo sa kolegama obišli više mjesta širom Crne Gore. Prvog dana posjete pčelari su obišli Kuću meda gdje su se upoznali sa aktivnostima našeg Saveza kao i procesima proizvodnje. Goste je u Kući meda pozdravio potpredsjednik Vlade, dr Petar Ivanović koji je sa pčelarima razgovarao o konceptu razvoja crnogorskog pčelarstva i stvaranju uslova za dalju afirmaciju našeg pčelarstva.  Saradnja sa kolegama iz Slovenije je zastupljena na svim nivoima i predstavlja odličan primjer partnerstva. Potpredsjednik je u obraćanju izrazio veliko zadovoljstvo takvim odnosom i najavio nastavak dobrih odnosa i zajedničkih aktivnosti.

Predsjednik Saveza, gospodin Radule Miljanić je upoznao kolega sa programom rada našeg Saveza kao i planovima za budućnost. Najavljan je nastavak saradnje između dva Saveza u svim segmentima u cilju jačanju sektora pčelarstva.

U nastavku programa gosti su obišli mnoge destinacije i imali degustacije tradicionalne crnogorske hrane i pića kao i druženje sa pčelarima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *