REGIONALNA IZLOŽBA MEDA, PČELINJIH PROIZVODA I PČELARSKE OPREME PLJEVLJA 2018

U Pljevljima će se 7 i 8 septembra ove godine održati IX (deveta) Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i  pčelarske  opreme  Pljevlja 2018. Organizator manifestacije je Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja a partner je Udruženje pčelara “Matica”-Pljevlja.

Organizaciju Regionalne izložbe meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme Pljevlja 2018 podržava Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “ Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja” finansiran od strane Evropske Unije.

U to ime organizator poziva:

  • sva nacionalna i lokalna  udruženja pčelara, individualne proizvođače meda i pčelinjih proizvoda  iz  Crne Gore i regiona,
  • prozvođače pčelarske opreme  iz okruženja,
  • predstavnike lokalnih uprava (nadležne sekretarijate za oblast poljoprivrede, stručne službe, inspekcijske službe i dr.) iz Crne Gore i regiona,
  • i ostale zainteresovane.

 Prvi dan manifestacije 7. septembra, na Trgu 13 Jul sa početkom u 10,30h ( u slučaju loših vremenskih uslova u Hotelu »Pljevlja«) organizovaće se:

  • Izložba i prodaja meda , pčelinjih proizvoda, ljekovitog i medonosnog bilja
  • Izložba i prodaja pčelarske opreme

Drugi dan manifestacije 8. septembra sa početkom u 10,00h u Sali Skupštine Opštine Pljevlja održaće se:

  • Predavanja za pčelare i druge zainteresovane

Ova manifestacija će pružiti priliku za uspostavljanje bliže saradnje između pčelara, pčelarskih udruženja, kao i efikasniju povezanost proizvođača i potrošača, što će doprinjeti većoj proizvodnji i realizaciji meda i pčelinjih proizvoda na lokalnom i regionalnom tržištu.

Stručna predavanja će doprinjeti usvajanju novih  znanja , unaprijeđenju zdravstvene ispravnosti pčelinjih društava i primjenu  standarda u proizvodnji i preradi.

Udruženja pčelara, individualni proizvođači meda, proizvođači pčelarske opreme koji su zainteresovani da učestvuju kao izlagači na manifestaciji, treba da se prijave najkasnije do 05.09. 2018. godine radi obezbjeđenja štandova i planiranja drugih aktivnosti.

Za sva pitanja i druge tehničke detalje u vezi manifestacije, možete  dobiti informacije  na:   

Info telefone : +382(0) 52 300 193;  +382(0) 69 308 199 , +382(0) 69 387 967 ;

Kontakt osoba : Nataša Vuković e-mail adrese :  natasa.vukovic@pljevlja.co.me

i u kancelarijama Službe za poljoprivredu opštine Pljevlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *