Javni poziv za za dodjelu podrške pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2019. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu i budžetskom linijom – 1.3.Program unapređivanja pčelarstva objavljuje Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2019. godinu. 

Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 50.000 €. Podrška Ministarstva iznosi do 50% realizovane investicije, odnosno do 50% izvršene nabavke voska. 

Predmet podrške ovog poziva je nabavka sertifikovanog organskog i konvencionalnog voska u obliku satnih osnova. Podrška se realizuje u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija.
Korisnici podrške su fizička ili pravna lica upisana u Registar proizvođača meda i pčelinjih proizvoda koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Registar subjekata u organskoj proizvodnji i Registar poljoprivrednih gazdinstava.
Popunjen obrazac zahtjeva zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške za nabavku voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju za 2019. godinu; Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica. 

U javnom pozivu, osim uslova i kriterijuma za podršku mladim pčelarima, definisan je i način prijavljivanja. Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti na telefon Ministarstva 020/482-292, Saveza 069/941-505 ili u prostorijama Odeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva i Odeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji 020/265-337. 

Trajanje poziva je do 22.03. 2019. godine. 

Cilj je da se ovim programom pomogne pčelarima koji se bave organskim i konvencionalnim načinom proizvodnje da unaprijede zdravlje pčela i kvaliteta meda. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *