Poziv za nabavku ljekova za suzbijanje varoe

Poštovani pčelari,

Savez pčelarskih organizacija Crne Gore organizuje program nabavke ljekova za suzbijanje krpelja varoe za 2021 godinu. U skladu sa planom podrške, predviđenim Agrobudžetom, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će nakon usvajanja Agrobudžeta podržati nabavku ljekova sa 70% učešća dok će pčelari plaćati preostalih 30%. Ove godine ćemo regresirati nabavku sledećih ljekova:

  1. Apiguard – cijena tretmana jednog pčelinjeg društva koju plaća pčelar 1,06 €.
  2. Apilifevar – cijena tretmana jednog pčelinjeg društva koju plaća pčelar 1,15 €.
  3. Mravlja kiselina –  1 litar, 85 % koncentracije, cijena koju plaća pčelar 4,50 €.
  4. Furmitom – pakovanje od 10 traka, cijena koju plaća pčelar 1,09 €.

Obzirom da smo ove godine kasnili sa anketom u vezi odabira i plaćanja ljekova zbog okolnosti vezanih sa Agrobudžetom, prinuđeni smo da ubrzamo proceduru prijavljivanja i plaćanja ljekova tako da je rok do kada pčelari treba da odaberu lijek i uplate novac 01.07.2021. godine (četvrtak).

Porudžba i plaćanje ljekova će se vršiti kao i do sada, preko lokalnih pčelarskih organizacija.  Pozivamo sve pčelare da se jave predstavnicima lokalnih pčelarskih organizacija, da odaberu lijek i da izvrše uplatu. Naknadne prijave ne možemo prihvatiti zbog veoma kratkog roka i mogućih kašnjenja u isporuci. Rok za isporuku ljekova u Crnu Goru je 20.07.2021. godine.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mejl spocg@t-com.me ili putem telefona na 069 941 505.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *