Saopštenje za članove Saveza

Poštovani pčelari, nakon usvajanja državnog budžeta za 2021 godinu, imali smo odvojene sastanke sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i to, državnim sekretarom gospodinom Nebojšom Veličkovićem, načelnicom Agencije za direktne i trzišne podrške Marijom Radunović kao i savjetnicom za pčelarstvo Draganom Šutović. Sastanci su organizovani u cilju planiranja i utvrđivanja procedura za korišćenje mjera podrške Agrobudžeta za tekuću godinu. Prema procjenama predstavnika Ministarstva, usvajanje Agrobudžeta se može očekivati u prvoj polovini jula mjeseca ove godine. Odmah nakon toga, Ministarstvo će objaviti Javne pozive i to:

Javnio poziv za odabir uzgajivača pčelinjih matica.

Javni poziv za podršku mladim pčelarima početnicima.

Javni poziv za nabavku pčelinjeg voska.

Javni poziv za nabavku kontejnera, prikolica i platformi za seljenje pčelinjih društava.

Javni poziv za nabavku opreme za pčelarstvo.

Zbog kašnjenja u realizaciji ovih mjera, dogovoreno je da procedura Javnih poziva bude skraćena odnosno da trajanje javnih poziva bude ograničeno na najmanju moguću mjeru kako bi se stiglo sa realizacijom planiranij aktivnosti.

Pored navedenih mjera, dogovoreno je da program nabavke ljekova za suzbijanje varoe kreće odmah i za ovu mjeru smo pripremili posebno saopštenje.

Za sva dodatna pitanja nas možete kontaktirati putem mejla spocg@t-com.me ili telefonom na 069 941-505.

Savez pčelarskih organizacija Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *