MINISTARSTVO POLJOPRIVRDE OBEZBIJEDILO NOVČANA SREDSTVA ZA SUBVENCIJU POGAČA ZA PRIHRANU PČELA

Obavještavamo pčelare da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbijedilo novčana sredstva za subvenciju pogača za prihranu pčela. Pravo na podršku imaju pčelari upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava. Pčelar ima mogućnost kupovine do 5 pogača po jednom pčelinjem društvu a iznos podrške po jednoj pogači je 0,40 €. Za svakog pčelara, upisanog u registar poljoprivrednog gazdinstva, Ministarstvo je izdalo POTVRDU na osnovu koje pčelar ostvaruje pravo subvencije na pogače. Potvrde će najkasnije do petka ( 15.10.2021) biti dostavljene ovlašćenim predstavnicima lokalnih pčelarskih organizacija  gdje ih pčelari mogu preuzeti. Pčelari koji nijesu članovi Saveza a imaju registrovana gazdinstva, mogu se interesovati za POTVRDE kod Ministarstva poljoprivrede najkasnije do petka ( 15.10.2021).

Zbog velikog interesovanja za nabavku pogača te ograničenosti vremena za realizaciju programa pozivamo pčelare da se na vrijeme interesuju za nabavku pogača kao i da se unaprijed jave radi porudžbina. Detaljne informacije o realizaciji programa zainteresovani mogu dobiti od predstavnika lokalnih pčelarskih udruženja kao i od predstavnika Saveza. Naš kontakt telefon je 069 941 505 a mejl adresa spocg@t-com.me

Procedura nabavke pogača: Pčelar može organizovano preko pčelarskog udruženja ili individualno kupiti pogače tako što će prilikom kupovine proizvođaču dostaviti POTVRDU izdatu od strane Ministarstva poljoprivrede i izvršiti plaćanje predviđenog iznosa. Plaćanje može biti gotovinsko ili preko računa.  Ovaj program traje do 05.12.2021 godine.

Na javni poziv Ministarstva poljoprivrede, javile su se dvije firme od kojih pčelari mogu kupiti pogače i to: Kuća meda doo Danilovgrad i Veterinum doo Ulcinj. Cijena pogača u Kući meda doo je: pogača klasik 1,00 €, proteinska pogača 1,05 €. U skladu sa ovim, cijena koju pčelar plaća je 0,60 € odnosno 0,65 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *