Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori NJ.E. Nabila A. Alšamsi posjetila je Kuću meda

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumartsva i vodoprivrede i Njena ekselencija ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Nabila A. Alšamsi sa saradnikom, višim političkim istraživačem Dejanom Vukićem posjetili su 24. jula Kuću meda.

Delegaciju resornog ministarstva činili su i državni sekretar Stevan Gajević, zatim načelnica odjeljenja za međunarodnu saradnju i IPA projete Milena Vukotić te samostalna savjetnica za pčelartsvo u generalnom direktoratu za poljoprivredu Dragana Šutović i službenica za odnose sa javnošću u MPŠV Olivera Zeković.

Tokom posjete predstavnici ambasade UAE razgovarali su sa predsjednikom Saveza pčelarskih organizacija Radulem Miljanićem i direktorom Kuće meda Vladimirom Radulovićem o dosadašnjim rezultatima, budućim planovima kao i izazovima u sektoru pčelartsva i ujedno se upoznali sa sadržajima Kuće meda.

Predstavljeni su, ne samo ostvareni rezultati, nego i rad Kuće meda i njen značaj za razvoj i afirmaciju pčelarstav u svim crnogorskim sredinama. Takođe, sagovornici su razmijenili mišljenja o radu SPOCG i problemima sa kojima se susrijeću u ovom sektoru.

Na kraju, gospođa Alšamsi je iskazala zahvalnost na dočeku i gostoprimstvu te izrazila podršku u daljim koracima na unapređenju pčelasrtva kao izuzetno značajne djelatnosti. Obostrano je konstatovano da se saradnja može prvo unaprjeđivati u oblasti nauke i edukacije to jest da potencijalni pčelari iz UAE jedno vrijeme borave u Crnoj Gori i pohađaju školu pčelarstva ili eventualno da se na tom planu nastava izvodi online. Takođe, lijepu ideju je predočio direktor Radulović da uskoro uzvrate posjetu dragim gostima i ambasadi pokloni jednu košnicu koja će krasiti njihovo dvorište.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.