Obilježen Svjetski dan pčela

U okviru obilježavanja Svjetskog dana pčela, u dvorištu Osnovne škole “Njegoš” u Spužu, koja je ove godine bila domaćin proslave, posađena su stabla medonosne lipe, kao simboličan doprinos očuvanju pčelinjih populacija i biodiverziteta. Medonosne biljke pružaju neophodan izvor nektara i polena za pčele, omogućavajući im da prežive i obavljaju svoju vitalnu ulogu u oprašivanju biljaka.

Jučerašnjoj proslavi koju je organizovao Savez pčelarskih organizacija Crne Gore u saradnji sa Ambasadom Slovenije, prisustvovali su Radule Miljanić predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik, princ Nikola Petrović Njegoš, predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija, Radule Miljanić, istakao je da je istina da su ovi mali krilati neimari presudni za naš ekosistem, ishranu i zdravlje i zato 20. maj kao međunarodni praznik slavimo u čast najvrednijeg bića na zemlji.

Takođe, ono što je važno jeste činjenica da Pčelarski Savez Crne Gore u okviru svojih mogućnosti pruža podršku svojim članovima i opštinskim udruženjima, što uglavnom čine i lokalne uprave, a naročito resorno ministarstvo.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.